Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
22. júna 2023, 13:14
Čas čítania 0:30

AKTUÁLNE: Heger sa vzdal prvého miesta na kandidátke Demokratov. Stranu do volieb povedie lekárka Andrea Letanovská

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Eduard Heger nepovedie Demokratov do volieb. Ostáva však predsedom strany.

Eduard Heger na tlačovej besede strany Demokrati oznámil, že stranu nepovedie do volieb. Líderkou kandidátky bude doktorka Andrea Letanovská.

Letanovská pôsobí ako primárka oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v Národnom onkologickom ústave. V rokoch 2020 a 2021 bola poslankyňou NR SR za stranu Za ľudí. Eduard Heger ostáva predsedom strany Demokrati a bude kandidovať z druhého miesta.

O novom volebnom lídrovi kandidátky Demokratov sa hovorilo už dlhšie. Demokrati sú pritom podľa prieskumov stále pod hranicou zvoliteľnosti. V júni by stranu podľa prieskumu verejnej mienky IPSOS volili 4 % opýtaných voličov.

Rozhodnutie dať Letanovskú na prvé miesto prišlo podľa Hegera pred niekoľkými mesiacmi. Priblížil, že rozmýšľanie o lídrovi bolo o tom, čí celoživotný príbeh najlepšie vystihuje ponuku Demokratov. „Všetkým nám bolo jasné, že je to príbeh Andrey Letanovskej,“ podotkol Heger.

Andrea Letanovská
Zdroj: Facebook/Andrea Letanovská – Demokrati
Domov
Zdieľať
Diskusia