Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
22. júna 2023, 20:40
Čas čítania 0:28

Tieto chatovacie aplikácie z telefónu okamžite vymaž. Vedia ti ukradnúť súkromné správy z Whatsappu, sú obrovským rizikom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Softvér po novom dokáže ukradnúť aj šifrované zálohy.

Pracovníci spoločnosti ESET zistili, že nebezpečný spyware GravityRAT sa nachádza v niekoľkých chatovacích aplikáciách ako Bingechat alebo Chatico. Spyware však môže byť nebezpečný okrem Androidu aj pre Windows a macOS, upozornil portál Vo svete IT

Aplikácia Bingechat je pre používateľov stále dostupná na stiahnutie. Hackeri sa pomocou nej snažia získať súkromné správy z Whatsappu a vymazať aj rôzne súbory v telefóne. Podľa analytikov môže ísť o cielený útok. Možnosť registrácie do aplikácie je preto možná iba pre konkrétnu obeť.

Na aplikáciu si treba dávať veľký pozor. Pred začatím používania žiada klasické povolenia, no obsahuje jednu výnimku. Po odsúhlasení dokáže škodlivý spyware komunikovať s riadiacim serverom a odosielať zo zariadenia osobné dáta. Po aktualizácii dokáže ukradnúť aj prístup do šifrovaných záloh Whatsappu. 

whatsapp
Zdroj: Flickr.com/@Senado Federal
Domov
Zdieľať
Diskusia