Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
29. júna 2023 o 21:24
Čas čítania 0:34

MAPA: Silné búrky, extrémny vietor aj krúpy. Pozri si, ako bude vyzerať víkend na Slovensku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie na našom území skomplikuje studený front zo západu.

Počasie na Slovensku cez víkend skomplikuje studený front, ktorý na naše územie prichádza zo západu. Meteorológovia preto vydali výstrahy 1. stupňa pred búrkami. Platné sú pre celé Slovensko od 12.00 h do 22.00 h, informuje SHMÚ

Denné teploty sa v sobotu 1. júla vyšplhajú miestami až na 29 °C, ale na väčšine územia sa budú pohybovať od 22 do 27 °C. Slováci sa však cez deň budú musieť pripraviť na búrky sprevádzané intenzívnymi lejakmi, ktoré môžu zasiahnuť oblasť celého Slovenska.

„Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatopenie pivníc, podchodov, podjazdov a pod.),“ priblížili meteorológovia.

Silnú zrážkovú činnosť bude sprevádzať nárazový vietor s rýchlosťou 65 až 85 km/h. Náhle búrky môže taktiež sprevádzať krupobitie, upozorňuje SHMÚ. Intenzívne lejaky však majú byť krátke a nemajú trvať dlhšie ako 30 minút.

Mapa výstrah na sobotu 1. júla 2023.
Mapa výstrah na sobotu 1. júla 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia