Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. júla 2023 o 18:15
Čas čítania 0:40

Maďar na Slovensko pašoval 300 starých autobatérií, ktoré chcel predať do zberných surovín. Plán mu skrížili colníci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hrozia mu až 2 roky väzenia.

Slovenská polícia obvinila 67-ročného občana Maďarska z neoprávneného nakladania s odpadmi. Na Slovensko chcel doviezť takmer 300 kusov opotrebovaných olovených akumulátorov. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. 


„Obvinený muž L. E. porušil medzinárodné a vnútroštátne právne predpisy upravujúce cezhraničnú prepravu nebezpečných odpadov. Z odborného vyjadrenia zabezpečeného na účely vyšetrovania vyplynulo, že v prípade takmer 300 kusov opotrebovaných olovených akumulátorov ide o rozsah protiprávneho konania vyčíslený na 3 700 eur,“ priblížila Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.


Muž zhromaždil od začiatku roka 2018 vo svojom obydlí v Maďarsku staré autobatérie s celkovou hmotnosťou 4 700 kilogramov s cieľom ich neskoršieho odovzdania do výkupu druhotných surovín. Na Slovensko ich vyviezol v ranných hodinách pomocou nákladného vozidla. Plány mu skrížila hliadka Colného úradu Košice, ktorá ho zastavila a skontrolovala.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

Colníci zistili, že ide o prevoz nebezpečného odpadu v rozpore s príslušnými právnymi predpismi. Nakladanie s odpadmi je prísne regulované, pretože takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia