Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
3. júla 2023 o 16:50
Čas čítania 0:35

Finančná správa varuje Slovákov. V lete si posvietime najmä na tieto praktiky, odkazujú kontrolóri

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finančná správa udelila v minulom roku pokuty vo výške 123 196 eur.

Finančná správa spustila aj tento rok akciu s názvom Horúce leto. Počas letných mesiacov sa kontrolóri viac zamerajú na sezónne prevádzky a letné festivaly, uviedla na Facebooku. 

„Aj počas tohto leta zintenzívnia kontroly zamerané na evidenciu tržieb v systéme e-kasa,“ priblížila FS. Akcia potrvá od júla do začiatku septembra.

Kontrolóri si posvietia najmä na „používanie pokladníc na hudobných festivaloch, jarmokoch, spoločensko-kultúrnych podujatiach, v baroch, v reštauráciách, kúpaliskách, ale aj na vydávanie pokladničných dokladov na letných festivaloch alebo na iných miestach s vysokou turistickou návštevnosťou“. 

Vlani udelila pokuty vo výške 123 196 eur 

Kontrolóri budú mať priamo na mieste možnosť skontrolovať zaevidované tržby a reálny predaj, a to prostredníctvom systému e-kasa. 

Finančná správa upozorňuje, že počas rovnakej akcie v minulom roku preverila 768 pokladníc a v prípade 425 pokladníc udelila pokuty vo výške 123 196 eur. Podľa FS však „cieľom kontrol nie je rozdávať pokuty, ale podporiť dobrovoľné plnenie daňových povinností“.

Domov
Zdieľať
Diskusia