Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
3. júla 2023, 9:06
Čas čítania 1:05

Nové detaily o študentovi, ktorý v Bratislave podpálil školu a zomrel. Rodičom sa jeho správanie zdalo podozrivé už v noci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rodičia nahlásili synovu nezvestnosť už v noci z piatka na sobotu.

V Bratislave cez víkend mladý študent podpálil školu pre mimoriadne nadané deti na Teplickej ulici a pri požiari zomrel. Počas svojho vyčíňania zapálil aj autá zaparkované na ulici, ale obrovské škody narobil aj v autopožičovni na Pestovateľskej ulici, kde brigádoval, informujú noviny.sk. 

Identita chlapca, ktorého telo našli na mieste činu, zatiaľ nebola oficiálne potvrdená, no podľa informácií Plus jeden deň ide o 18-ročného Benjamína. Rodičia pritom chlapcovu nezvestnosť nahlásili na polícii ešte v noci z piatka na sobotu, keď odišiel z domu na skútri a nevrátil sa naspäť.

Hneď ako sa dozvedeli, že v synovej škole vypukol požiar, okamžite prišli na miesto činu. Obávali sa, že sa syn dopustil protiprávneho konania, a tak sa im na Teplickej ulici podozrenie potvrdilo.

Vyčíňal aj v areáli autopožičovne

Policajti boli na Teplickú cestu, kde došlo k požiaru školy, vyslaní v sobotu ráno krátko pred 2.00 h. „Príslušníci Hasičského a záchranného zboru po uhasení požiaru spozorovali v zhorených priestoroch telo muža bez známok života. Privolaný súdny lekár na mieste konštatoval smrť,“ objasnila hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková.

10. mája 2024, 18:30 Čas čítania 3:19 Obce dostávali dotácie na športoviská, ktoré dokončili po termíne. Asfaltovali v mraze s tichým súhlasom štátu  Obce dostávali dotácie na športoviská, ktoré dokončili po termíne. Asfaltovali v mraze s tichým súhlasom štátu

Podľa dostupných informácií mladík odparkoval skúter v areáli školy a do budovy sa cez rozbité okno dostal rebríkom. Následne priestory polial benzínom a zapálil. Jeho telo záchranári našli v zborovni.

Pred vyčíňaním v škole po sebe zanechal stopy aj v autopožičovni, kde brigádoval. „Na mieste bolo zistené, že v dôsledku požiaru došlo v súkromnom areáli firmy k zapáleniu šiestich motorových vozidiel a pred areálom k zapáleniu ďalších ôsmich vozidiel,“ upresnila Šimunková.

Mladík v škole nemal žiadne problémy a predmety absolvoval s hodnotením výborný. Z rovnakej školy pochádzal aj strelec, ktorý na Zámockej ulici pred podnikom Tepláreň v Bratislave zabil dve osoby. 

škola pre mimoriadne nadané deti
Zdroj: Wikimedia Commons/Jirka23, CC-BY-SA 3.0,2.5,2.0,1.0.
Domov
Zdieľať
Diskusia