Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
4. júla 2023, 9:05
Čas čítania 0:55

Nemám rád neonacizmus a ľudákov, odkazuje strane Republika jej bývalý člen. Verejne vysvetľuje, prečo od Uhríka odišiel

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Uhríka, Mazureka, Ďuricu a Suju označil za štvorčlenné komando na čele strany.

Z Republiky odišiel, lebo nemá rád neonacistov. To tvrdí Lukáš Machala, bývalý blízky spolupracovník Andreja Danka z SNS, ktorý sa v roku 2021 pridal k hnutiu Republika.

Po roku zo strany odišiel, no svoj odchod bližšie okomentoval až teraz. V statuse reagoval na vyjadrenia predsedu strany Milana Uhríka, ktorý vo videu Kulturblogu označil viacerých odídencov zo strany za lenivcov a politických skrachovancov.

„V hnutí chcelo robiť viac ľudí, ale vy ste si tam dotiahli len takých, ktorí sú vám bezvýhradne verní. Nemusia byť odborníci, stačí, keď počúvajú. Z hnutia Republika ste urobili nevydarený klon ĽSNS, nie ste vlastenecká strana, ste totiž proti všetkým. Vlastenci sa spájajú, nevedú križiacke výpravy voči oponentom. Kotleba na rozdiel od vás drží basu a je autentický,“ odkázal mu Machala. 

Ľudáctvo nemá miesto v modernej politike 

Z politiky sa po odchode z Republiky Machala stiahol. „Nekandidujem v tohtoročných parlamentných voľbách a z Republiky som odišiel dobrovoľne po roku členstva dňa 29. 8. 2022 na výročie SNP. Lebo ideológiu neonacizmu a ľudáctva naozaj nemám rád a v modernej slovenskej politike nemá miesto,“ napísal Machala na Facebooku.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Milan, nedodržali ste žiadnu chlapskú dohodu – nie som sám, koho ste odstavili. Dávali ste nám podmienky a úlohy ako v materskej škole, aby sme si od ‚vás‘ zaslúžili pochvalu a cukríček,“ napísal. Podľa Machalu Republiku riadi štvorčlenné komando v zložení Uhrík, Mazurek, Ďurica, Suja, ktorí rozhodujú o všetkom a ostatní členovia nemajú žiadne slovo.

Uhrík, Machala
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, hnutie Republika
 
Domov
Zdieľať
Diskusia