Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
5. júla 2023, 16:11
Čas čítania 0:30

Zápas vo Wimbledone narušili demonštranti. Narobili neporiadok, museli po nich upratovať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Zápas vo Wimbledone narušili demonštranti. Narobili neporiadok, museli po nich upratovať
Zdroj: Unsplash/Shep McAllister

Z kurtov bolo následne treba odpratať neporiadok.

BBC informuje, že dvaja demonštranti z environmentálnej protestnej skupiny Just Stop Oil prerušili vo Wimbledone tenisový zápas medzi Grigorom Dimitrovom a Šo Šimabukurom. Na kurt začali hádzať rôzne predmety.


Organizátori uviedli, že hra bola nakrátko odložená, pokým poverení členovia nepozbierali neporiadok na hracom poli. Členovia Just Stop Oil vyzývajú vládu, aby zastavila všetky nové projekty v oblasti ropy, plynu a uhlia.

Ako ďalej píše BBC, protestanti narušili už skôr aj finále ragbyovej Premiership a majstrovstvá sveta v biliarde. Vlani sa jeden environmentálny aktivista dokonca priviazal k sieti počas semifinále French Open.

Wimbledon je najstarším a najprestížnejším tenisovým turnajom na svete. Odohráva sa každoročne koncom júna a začiatkom júla v londýnskej štvrti Wimbledon. Je jedným zo štyroch grandslamových turnajov, no ako jediný z nich sa hrá na tráve, nie na antuke.

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. Zdroj: Wikimedia/Sevela.p/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia