Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
10. júla 2023 o 8:07
Čas čítania 0:25

Na rodičovský dôchodok má nárok ďalšia skupina seniorov. Rozšírili okruh poberateľov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od 1. júla môžu rodičovský dôchodok poberať aj rodičia vojakov, policajtov, colníkov či členov justičnej stráže, ktorí platia poistné na výsluhové zabezpečenie.

Novela zákona o sociálnom poistení od 1. júla rozšírila okruh seniorov, ktorí môžu poberať rodičovský dôchodok. Od tohto mesiaca medzi nich patria aj ľudia, ktorých deti platia poistné na výsluhové zabezpečenie, píše Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR na Facebooku. 

Nárok na tento typ dôchodku majú už aj rodičia vojakov, policajtov, colníkov či členov justičnej stráže. O nároku v tomto prípade nebude rozhodovať Sociálna poisťovňa, ale príslušný útvar sociálneho zabezpečenia ministerstva a Vojenský úrad sociálneho zabezpečenia, pripomína rezort. 

Rodičovský dôchodok alebo aj rodičovský bonus deťom od nové roka umožňuje prispievať k zvýšeniu starobných dôchodcov. Jeho výška sa odráža od výšky vymeriavacieho základu, a teda výšky zárobku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia