Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
13. júla 2023 o 7:55
Čas čítania 0:36

MAPA: Pozor, valia sa na nás silné búrky. Tieto regióny Slovenska dnes dostanú zabrať, hrozia krúpy a prívalové dažde

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tropické teploty na našom území vystrieda silná zrážková činnosť.

Nadšencov leta počasie vo štvrtok 13. júla nepoteší. Búrková aktivita, ktorá začala ešte v noci, totiž bude pokračovať v priebehu celého dňa. Výrazná zmena počasia bude spojená so silnou zrážkovou činnosťou, pričom v niektorých regiónoch sa treba pripraviť na krupobitie, informuje portál iMeteo.sk

Ďalšia vlna búrok na naše územie dorazí až z Talianska a jej činnosť v doobedňajších hodinách pocítia ľudia najmä na západnom Slovensku. Počas dňa sa však pomaly presunie na východ, a tak zasiahne prakticky celé územie našej krajiny.

SHMÚ vydal výstrahy platné pre celé Slovensko

Meteorológovia očakávajú, že intenzita zrážok bude najvýraznejšia na juhu západného Slovenska a v Banskobystrickom kraji. Silné búrky však zažijú aj obyvatelia na strednom a východnom Slovensku.

V týchto lokalitách môžu búrky sprevádzať väčšie krúpy s priemerom niekoľkých centimetrov. Lejaky by potom mali v priebehu popoludnia a večera oslabnúť.

Meteorológovia zo SHMÚ vydali výstrahy prvého stupňa pred búrkami pre celé Slovensko, v platnosti momentálne zostanú do 21.00 h.

Predpoveď počasia na štvrtok 13. júla 2023.
Predpoveď počasia na štvrtok 13. júla 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia