Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
13. júla 2023, 20:12
Čas čítania 0:45

Požiare v Chorvátsku úplne ochromili dopravu. Dlhé kolóny sa tvoria až po turisticky obľúbený Split

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pri požiari sa zranili už najmenej dvaja ľudia.

Rozsiahly požiar, ktorý vo štvrtok predpoludním vypukol pri chorvátskej obci Grebaštica ležiacej neďaleko mesta Šibenik, zachvátil už aj budovy a v dôsledku mimoriadne silného vetra zasiahol aj jadranskú magistrálu. Doprava zostala paralyzovaná a na trase od Šibenika do Splitu sa tvorili rozsiahle kolóny, informuje TASR s odvolaním sa na správu servera Večernji.hr.

Chorvátska polícia v súvislosti s kolapsom dopravy okolo Šibenika vyzvala turistov i miestnych obyvateľov, aby sa presunuli na bezpečné miesto.

V dôsledku požiaru už utrpeli zranenia najmenej dvaja ľudia vrátane jedného hasiča. Plamene sa medzičasom rozšírili aj medzi domy a autá v Grebaštici, kde museli evakuovať obyvateľov.

Turisti ochromili dopravu, na diaľnici sa tvoria dlhé kolóny

Panika vypukla aj medzi turistami. Pri Primoštene sa vytvorila veľká kolóna áut, keďže mnohí sa pokúšali toto mesto opustiť. Na ťahu Grebaštica – Primošten zaznamenali aj výpadky elektriny, píše Večernji.hr.

Požiar podľa chorvátskych médií stále nie je pod kontrolou, na mieste zasahuje 155 hasičov a sedem hasiacich lietadiel.

Požiar vypukol približne o 11.00 h predpoludním a rýchlo sa šíril v dôsledku silného vetra. Chorvátske médiá už predtým informovali, že v dôsledku požiaru je úplne uzatvorená jadranská magistrála (štátna cesta D8) od obce Žaborić po Primošten.

chorvátsko
Zdroj: TASR/STA – Stanko Gruden, Twitter/@kobfud
Domov
Zdieľať
Diskusia