Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. júla 2023 o 8:55
Čas čítania 0:32

MAPA: Slovákov v pondelok vystrašili rekordné desiatky tisíc bleskov, ktoré u nás udreli. Dnes opäť zažijeme tropické horúčavy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výdatnú zrážkovú činnosť v utorok vystriedajú vysoké teploty.

Meteorológovia zaznamenali počas pondelkových búrok rekordné množstvo bleskov. Výdatnú zrážkovú činnosť z pondelka však v utorok nahradí ďalšia vlna horúčav, keďže teploty na Slovensku sa vyšplhajú na 32 °C, informuje imeteo.sk.

V pondelok na našom území udrelo celkovo až 44 543 bleskov. Ide o viac ako dvojnásobok pôvodného rekordu z 23. júna, ktorý predstavoval 21 363 bleskov. Blesky zaznamenali meteorológovia na celom území krajiny, najintenzívnejšiu činnosť hlásili z Myjavy a Oravy.

Búrkovú činnosť dnes na Slovensku vystriedajú vysoké teploty, ktoré miestami dosiahnu hodnotu až 32 °C. Horúčavy najviac zasiahnu západ a juh krajiny. Najvyššie denné teploty očakávajú odborníci v okresoch Bratislava, Nitra, Veľký Krtíš, Komárno, Levice a Rimavská Sobota.

Naopak, najpríjemnejšie bude na severe. Najnižšie maximálne teploty očakávajú v priebehu utorka v okresoch Poprad (21 °C), Dolný Kubín (23 °C), Prešov (24 °C) a Medzilaborce (24 °C).

Predpoveď počasia na utorok 18. júla 2023.
Predpoveď počasia na utorok 18. júla 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia