Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
18. júla 2023, 9:30
Čas čítania 0:41

VIDEO: Agresívny delfín dohrýzol turistov na frekventovanej pláži. Staršiemu plavcovi v japonskom letovisku dolámal rebrá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

K útokom došlo v meste Mihama počas uplynulého víkendu.

V japonskom meste Mihama v prefektúre Fukui zaznamenali v nedeľu 16. júla útoky agresívneho delfína, ktorý spôsobil zranenia štyrom ľuďom. Podľa úradov ide už o šiesty prípad agresívneho delfína za tento rok, informuje stanica BBC.

Cez víkend došlo na pláži v meste Mihama až k viacerým útokom. Agresívny jedinec zaútočil na kúpajúcich sa dovolenkárov na pláži Suishohama, pričom pri prvom incidente zaútočil na seniora vo veku približne 60 rokov, ktorého pohrýzol. Útok na seniora bol taký silný, že mu dokonca spôsobil početné zlomeniny v oblasti rebier.

V nedeľu dohromady došlo hneď k trom útokom delfína v rovnakej lokalite. Pri ďalších incidentoch však nedošlo k vážnejším zraneniam, keďže ľudia utrpeli iba pohryznutia.

Miestne úrady však pripomínajú, že za tento rok zaznamenali už šesť prípadov, v ktorých zvyčajne priateľské delfíny zaútočili na ľudí. Z incidentu vznikli aj kamerové záznamy, ktoré ukazujú plavcov v bezprostrednej blízkosti agresívneho delfína.

Domov
Zdieľať
Diskusia