Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová Florián Meričko
19. júla 2023, 6:45
Čas čítania 0:49

FOTO: Slovák po ceste na Sliezsky dom stretol rysiu rodinku. Takéto detailné fotografie sa mu podarilo zachytiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O unikátne stretnutie sa Slovák rozhodol podeliť s nadšencami turizmu na Facebooku.

Turista Roman počas túry na Sliezsky dom stretol rysiu rodinku. Svoj výnimočný zážitok sa mu podarilo zdokumentovať a s fotografiami sa podelil vo facebookovej skupine Vysoké Tatry. Jeho príspevok mal veľký úspech a aktuálne dosahuje viac ako 5000 lajkov. Po pozitívnej odozve do skupiny pridal ďalšie snímky, ktoré očarili nejedného člena.

V príspevku upozornil na vzťah ľudí s prírodou a apeluje na nich, aby sa správali pokorne a šetrne. „Do prírody sa chodí s pokorou. V tichosti, nie príliš hlučným prejavom. Pozorovaním a vnímaním svojho okolia sa vám príroda neraz sama za váš prístup odmení. Je to balzam na všetky neduhy modernej splašenej civilizácie,“ uvádza v príspevku.

Okrem iného píše o rešpektovaní divej zveri. „Je to ich domov. Ani vy doma nestrpíte príliš hlučného hosťa a nevychovaného hosťa,“ píše Roman v príspevku do skupiny Vysoké Tatry. 

V lese treba byť pokojný, nerobiť veľký hluk a rešpektovať zver

Roman nadšencov turistiky v skupine taktiež upozornil, aby boli pri návšteve najväčšieho slovenského pohoria obozretní a nerušili zver, ktorá v nej sídli. „Možno práve prílišný hluk vie viac nahnevať medveďa, ako keby ste okolo neho prešli v 20 metroch, a ani o ňom neraz neviete,“ dodal v statuse.

Zábery z Romanovho stretnutia s rysmi si môžeš pozrieť v našej galérii:

Romanovi sa podarilo zdokumentovať stretnutie s rysou rodinkou.Romanovi sa podarilo zdokumentovať stretnutie s rysou rodinkou.Romanovi sa podarilo zdokumentovať stretnutie s rysou rodinkou.Romanovi sa podarilo zdokumentovať stretnutie s rysou rodinkou.
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia