Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. júla 2023 o 15:10
Čas čítania 0:53

FOTO: Tieto kozmetické výrobky sú nebezpečné, dokonca môžu obsahovať ortuť. Ak ich máš doma, nepoužívaj ich

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nebezpečná kozmetika sa podľa úradov môže nachádzať aj na slovenskom trhu.

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému Safety Gate Rapex (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) ich nahlásili kontrolné orgány vo Švédsku, v Holandsku, na Cypre, na Malte, v Maďarsku a Taliansku.

Ide o produkty, ktoré obsahujú zakázanú látku Butylphenyl Methylpropional. Sú medzi nimi parfum značky Perfect U, šampón a sprchový gél Malizia Uomo Vetyver, parfumované vody JoYus a Pearly Passion značky Real time a krém na ochranu pred slnečným žiarením Crema solare viso & corpo značky Bilboa.

Obsahuje ju aj telové mlieko Nivea Smooth Sensation, parfumovaná voda Great Girl značky Uniflame a toaletná voda Wild Heart for men značky Cuba.

V niektorých kozmetických produktoch objavili ortuť

ÚVZ upozorňuje aj na produkty, v ktorých bola zistená prítomnosť ortuti. Ide o krémy na bielenie pokožky Sheesha Beauty Cream Whitening, Natural Face Beauty Cream, ako aj o telové mlieko na bielenie pokožky Dona White Extra Whitening Lotion. Prekročené množstvo olova zas bolo zistené vo farbách na tetovanie Eternal ink darker gray wash, Vbeauty Tattoo Ink True Black a Csmc microblading pigment.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

ÚVZ varuje aj pred dvomi kozmetickými súpravami pre deti značky Souza, ktoré obsahujú zakázanú látku Methyl Pyrrolidone a nepovolené farbivá. Kozmetická súprava farieb na tvár značky Canenco zas obsahuje zakázané i neznáme farbivo. Úrad upozorňuje aj na výrobok na bielenie pokožky Extreme White Cream, obsahujúci Clobetasol propionate.

nebezpečná kozmetikanebezpečná kozmetikanebezpečná kozmetikanebezpečná kozmetika
Zobraziť galériu
(18)
Domov
Zdieľať
Diskusia