Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
19. júla 2023, 18:05
Čas čítania 0:39

O príspevok na obnovu domu vo výške až 19 000 € budú môcť Slováci požiadať už onedlho. V tomto termíne spustia novú výzvu

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky plánuje otvoriť ďalšie kolo podávania žiadostí.

Rezort životného prostredia plánuje otvoriť štvrté kolo podávania žiadostí na príspevok vo výške až 19-tisíc eur. Žiadosti budú môcť ľudia posielať od septembra. Do výzvy Obnov dom sa bude môcť zapojiť až 5-tisíc žiadateľov a je na ňu vyčlenených 95 miliónov eur, informuje Denník N.

Pri poslednom aprílovom kole sa kapacita 10-tisíc žiadostí zaplnila už počas prvých 14 hodín od začiatku výzvy. „Nesmierne nás teší veľký záujem majiteľov rodinných domov. Tretiu výzvu sme uzatvorili v rekordnom čase, za 14 hodín. Program Obnov dom z Plánu obnovy a odolnosti SR je nasmerovaný priamo k ľuďom a pomôže zlepšiť kvalitu života mnohých rodín na Slovensku,“ skonštatoval generálny riaditeľ SAŽP Michal Maco ešte koncom apríla.

Na webovej stránke pribudla aj informatívna kalkulačka

Na oficiálnom webe programu Obnov dom od posledného kola pribudla aj kalkulačka na výpočet výšky oprávnených výdavkov. Okrem toho si na internetovej stránke môžu žiadatelia pozrieť stav svojej žiadosti pomocou identifikátora v podobe 12-miestneho čísla.

Viac o programe Obnov dom sa môžeš dozvedieť v našom predošlom článku.

Nové kolo podávania žiadostí o dotáciu vo výške až 19-tisíc eur má začať už v septembri.
Nové kolo podávania žiadostí o dotáciu vo výške až 19-tisíc eur má začať už v septembri. Zdroj: Pexels/rene Asmussen
Domov
Zdieľať
Diskusia