Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
20. júla 2023, 19:51
Čas čítania 0:27

Až 150 km/h na diaľnici: Ďalšia európska krajina chce zvyšovať maximálnu povolenú rýchlosť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zmeny však majú byť platné len na vybraných dopravných úsekoch, nie celoplošne.

Taliansko chce zvýšiť maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici z aktuálnych 130 km/h na 150 km/h. Plánované zmeny však majú byť platné len na vybraných dopravných úsekoch, informuje portál Topspeed.

S návrhom prišiel taliansky minister dopravy Matteo Salvini, ktorý chce, aby bolo vodičom umožnené jazdiť vyššou maximálnou rýchlosťou na bezpečných úsekoch.

S vyššou povolenou rýchlosťou počítajú napríklad na diaľnici A14 z Bologne do Bari, na A4 medzi Milánom a Bresciou, na A30 medzi Casertou a Salernom a na S26 medzi Janovom a obcou Gravellona Toce.

V praxi ide o takmer totožný návrh, ktorý ešte koncom júna schválili v Českej republike. Naši susedia taktiež plánujú od roku 2024 zaviesť na vybraných úsekoch diaľnic vyššiu maximálnu rýchlosť.

V Taliansku plánujú presadiť podobný návrh ako u našich susedov z Česka. Maximálnu povolenú rýchlosť chcú na vybraných dopravných úsekoch zvýšiť z terajších 130 km/h na 150 km/h.
V Taliansku plánujú presadiť podobný návrh ako u našich susedov z Česka. Maximálnu povolenú rýchlosť chcú na vybraných dopravných úsekoch zvýšiť z terajších 130 km/h na 150 km/h. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia