Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
21. júla 2023, 11:50
Čas čítania 0:42

MAPA: Intenzívne dažde dnes potrápia celé Slovensko. SHMÚ vydáva početné výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Teplota sa však dnes nevyšplhá nad hranicu 30 stupňov Celzia.

V piatok sa na celom území Slovenska môžu vyskytnúť búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami, informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy pred búrkami trvajú od 12.00 h do polnoci. V jednotlivých okresoch je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

„Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov,“ uviedol SHMÚ. Zároveň upozorňuje, že vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch.

Pršať bude takmer na celom Slovensku 

Od rána prší najmä na juhozápade krajiny. Oblačnosť sa však bude posúvať na severovýchod a dažďa sa dočká aj celé južné Slovensko. Podľa SHMÚ zaprší najmä na Podunajskej nížine. Zrážky budú pomaly postupovať a poobede sa ich dočkajú aj v Košiciach. 

Zrážky na Slovensko priniesli aj chladnejší vzduch. Najvyššiu dennú teplotu môžeme očakávať na juhu Slovenska, kde sa vyšplhá na 28 stupňov Celzia. Dnes preto nemusíme očakávať, že teplota prekročí hranicu 30 stupňov. 

počasie
Zdroj: SHMÚ



Domov
Zdieľať
Diskusia