Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Kamila Šebestová
22. júla 2023, 21:30
Čas čítania 0:25

Slovákov sa pýtame, prečo prišli na Dúhový Pride 2023 (Reportáž)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bratislava tento víkend žila Dúhovým Pridom. Stali sme sa svedkami slovnej potýčky medzi niekoľkými účastníkmi pochodu Hrdí na rodinu a podporovateľmi Pridu.

Bratislava tento víkend žila Dúhovým Pridom. V sobotu 22. júla sa v centre Bratislavy zišlo vyše 15 000 ľudí, ktorí prišli osláviť inakosť. My sme tam boli tiež.


Myšlienkou tohtoročného Pridu bolo dať najavo, že napriek teroristickému útoku v Teplárni sa LGBTI+ ľudia nenechajú zastrašiť a sú hrdí na to, kým sú.

Počas Dúhového Pridu sa konal aj pochod Hrdí na rodinu na Jakubovom námestí. Stali sme sa svedkami slovnej potýčky medzi niekoľkými jeho účastníkmi a zákazníkmi podniku s dúhovou vlajkou.

„Chodíte si honiť k***ty na Šafárikovo námestie,“ hovoril účastník pochodu Hrdí na rodinu návštevníkom kaviarne a nadával im do b***rantov. Viac uvidíš v našej reportáži.

Späť
Zdieľať
Diskusia