Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. júla 2023 o 20:25
Čas čítania 0:41

Rodina si napozerala videá na Youtube a odišla žiť do divočiny mimo civilizácie. Ich mumifikované telá našli po roku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dve sestry a tínedžer sa minulé leto vydali do odľahlej oblasti v Colorade, aby unikli civilizácii, hovorí ich nevlastná sestra.

V odľahlom kempingu v Colorade objavili čiastočne mumifikované pozostatky rodiny, ktorá sa pokúšala žiť mimo civilizácie a bez elektriny. Úrady identifikovali telá sestier Christine a Rebeccy Vanceových a Rebeccinho 14-ročného syna. Pozostatky boli podľa denníka The Guardian nájdené v stane a jeho okolí neďaleko kempingu v Gunnison National Forest.

Nevlastná sestra obetí Jara povedala, že rodina sa minulé leto vydala do odľahlej oblasti so zámerom uniknúť z civilizácie. Jej sestry podľa nej nemali praktické skúsenosti s prežitím v prírode a vedomosti získavali z videí na Youtube. „Snažili sme sa ich zastaviť, ale ony nepočúvali. Boli pevne rozhodnuté,“ povedala sestra.

Pozostatky trojice objavil okoloidúci turista, ktorý narazil na mumifikované telo trčiace zo stanu. Vnútri objavil ďalšie dve telá a zalarmoval úrady, ktoré pozostatky identifikovali. Vyšetrovatelia našli v kempe prázdne plechovky od jedla či knihy. Telá vykazovali známky podvýživy.

Úrady zatiaľ neurčili presnú príčinu smrti. Predpokladajú však, že rodina mohla podľahnúť hladu, mrazu alebo otrave oxidom uhoľnatým pri pokuse o zapálenie ohňa. K ich smrti mohla prispieť obzvlášť krutá zima, pre ktorú sa im nepodarilo postaviť prístrešok.

Colorado
Zdroj: Unsplash/Sergei A
Domov
Zdieľať
Diskusia