Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
29. júla 2023, 16:58
Čas čítania 0:42

PRIESKUM: Fico, Pellegrini a potom dlho nič. Slováci prezradili, kto je podľa nich najlepší líder v čase krízy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prieskum RTVS priniesol niekoľko zaujímavých zistení.

Najlepší líder v čase krízy je podľa Slovákov Robert Fico zo Smeru. Hneď za ním nasleduje jeho bývalá stranícka dvojka Peter Pellegrini. Vo volebnom modeli RTVS, ktorý spracovala agentúra Median SK, figuruje na treťom mieste predseda PS Michal Šimečka. Najväčšia skupina voličov však na otázku Kto je najlepší líder v čase krízy? odpovedať nevedela alebo nechcela.

Je pozoruhodné, že len 47 % voličov PS si myslí, že Michal Šimečka by sa mal stať premiérom. Až tretina z nich nevie, kto by mal byť po septembrových voľbách predsedom vlády.

Okrem názoru na preferovaný vývoj sa prieskum dopytoval aj na odhad vývoja po septembrových voľbách. Až 34 % percent opýtaných si myslí, že po predčasných voľbách sa aj naozaj stane premiérom Robert Fico. Na čele vlády bude stáť najmä podľa voličov strán Smer-SD, Republika a SNS.

23 % percent ľudí si myslí, že premiérske kreslo získa Peter Pellegrini. Najčastejšie takto odpovedali voliči Hlasu, Progresívneho Slovenska a Sme rodina. Michala Šimečku vidia na poste premiéra len 4 % opýtaných. 

Agentúra Median SK prieskum realizovala na reprezentatívnej vzorke 1 010 respondentov od 21. júla do 26. júla 2023.

Domov
Zdieľať
Diskusia