Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
1. augusta 2023, 20:50
Čas čítania 0:28

V Rakúsku chcú mestá a obce húfne zavádzať zóny s 30 km/h. Argumenty znejú jasne, mohlo by to zachraňovať životy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tieto zóny budú najmä v obytných oblastiach a pri materských školách.

Po schválení novej legislatívy budú môcť obce v Rakúsku oveľa jednoduchšie zavádzať zóny, v ktorých bude maximálna povolená rýchlosť 30 km/h. Tieto zóny chcú obce zavádzať najmä v obytných zónach blízko materských škôlok či domov pre seniorov, informujú Aktuality.sk. Zatiaľ však zákon schválený nebol.

Momentálne majú obce sťažené meniť maximálne povolené rýchlosti pre byrokratické pravidlá. „Ide o dôležité a skutočne pomáhajúce opatrenie, ktoré rýchlo a bez veľkej byrokracie umožní zlepšiť bezpečnosť na cestách v mestách a obciach,“ cituje denník Vienna.at zástupcov združenia desiatok rakúskych miest a obcí. 

Rakúšania chcú novými pravidlami znížiť nehodovosť a vážnosť zranení pri nehodách. Nájdu sa však aj odporcovia návrhu, ktorí vyhlasujú, že nová maximálne povolená rýchlosť skomplikuje život podnikateľom a obchodníkom v oblastiach, kde rýchlosť znížia.
 

VCÖ
Zdroj: VCÖ
Domov
Zdieľať
Diskusia