Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. augusta 2023, 17:45
Čas čítania 0:41

Veľká banka na Slovensku ruší populárne debetné karty. Klienti sa musia pripraviť na zmenu, nastane už čoskoro

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Banka ukončila vydávanie karty MasterCard ešte v marci tohto roka.

Tatra banka na svojom webe informuje o ráznom kroku. Spoločnosť sa rozhodla, že ukončí vydávanie kariet MasterCard a všetky postupne vymení za karty Visa. Banka ukončila vydávanie kariet MasterCard ešte v marci tohto roka, ale v platnosti zostávajú do 30. septembra 2023. 

Banka na webe informuje, že klientom, ktorí Visa kartu nemajú alebo si zakladajú účet, banka automaticky zašle platnú kartu. Novú kartu dostaneš v priebehu augusta a septembra.

„Spôsob doručenia novej platobnej karty bude rovnaký, ako si klient zvolil pri pôvodnej karte MasterCard. Adresu doručenia si môže skontrolovať v mobilnej aplikácii Tatra banka v časti detail karty,“ uvádza banka na webe. Starú kartu MasterCard následne môžeš doniesť na ktorúkoľvek pobočku alebo ju po 1. októbri 2023 vložiť do bankomatu, ktorý ju zadrží.

Takmer žiadny rozdiel, hovorí banka

Medzi kartami MasterCard a Visa nie je podľa Tatra banky žiadny zásadný rozdiel. „Nové Visa karty ponúkajú širokú škálu akceptácie a veľa spôsobov jej použitia, ako je platba na platobných termináloch, platby na internete vrátane použitia jednorazového čísla karty alebo platenie prostredníctvom mobilného telefónu,“ informuje zákazníkov. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Tatra banka
Domov
Zdieľať
Diskusia