Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
9. augusta 2023 o 7:40
Čas čítania 0:36

MAPA: Väčšinu Slovenska dnes potrápia búrky, na slnečné počasie môžeš zabudnúť. V týchto oblastiach padne najviac zrážok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ochladenie a premenlivé počasie spôsobí studený front, ktorý na naše územie prichádza zo západu.

Utorkové slnečné počasie v stredu opätovne vystriedajú búrky, ktoré zasiahnu prevažnú časť Slovenska. V stredu 9. augusta podľa meteorológov dôjde k značnému zhoršeniu počasia, informuje portál iMeteo.

Dažde a prehánky na Slovensko prinesie studený front, ktorý sa k nám presúva zo západu. Už v dopoludňajších hodinách treba počítať so zrážkovou činnosťou na severozápade krajiny, kde v priebehu dnešného dňa môže spadnúť až 10 mm zrážok.

Najvyššia denná teplota sa podľa SHMÚ na Slovensku bude pohybovať v rozmedzí od 19 °C do 24 °C. Na severe bude ešte o niečo chladnejšie, približne 17 °C.

Na vyššie teploty si budeme musieť počkať

Počasie budú celý deň sprevádzať lokálne búrky a prehánky, ktoré budú najintenzívnejšie v popoludňajších hodinách.

Na výraznú zmenu počasia naspäť k letným teplotám si však počkáme. Slováci musia počítať s nižšími teplotami až do víkendu, keď by malo dôjsť k postupnému otepľovaniu na našom území. V najbližších dňoch však ustúpi zrážková činnosť. 

Predpoveď počasia na stredu 9. augusta 2023.
Predpoveď počasia na stredu 9. augusta 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia