Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
9. augusta 2023, 9:22
Čas čítania 0:58

Šťastlivec v USA získal astrononomický jackpot 1,58 miliardy dolárov. Teraz má dve možnosti, ako si peniaze dať vyplatiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Výherca sa môže tešiť na astronomický jackpot.

Niekto v štáte Florida vyhral v utorok večer jackpot 1,58 miliardy dolárov (1,44 miliardy eur) v americkej lotérii Mega Millions. Skončilo sa tak hromadenie peňazí v lotérii, ktoré trvalo takmer štyri mesiace. V stredu o tom informovala tlačová agentúra AP.

Vylosovanými výhernými číslami boli 13, 19, 20, 32, 33 a zlaté dodatkové číslo 14. Pred veľkým víťazstvom v utorok večer sa uskutočnilo 31 žrebovaní bez toho, aby niekto uhádol všetky správe čísla. Jackpot tejto lotérie niekto naposledy vyhral 18. apríla. Vďaka takémuto priebehu plynulo rástol, až sa stal tretím najväčším v dejinách USA.

Uhádnuť všetky výherné čísla je takmer nemožné

Výhercovia jackpotu v lotérii Mega Millions sú zriedkaví, šanca uhádnuť všetky čísla je pomerne malá. Matematická pravdepodobnosť na úspech je približne 1 k 302,6 milióna.

Sumu 1,58 miliardy dolárov vyplatia výhercovi v prípade, že sa rozhodne pre 30 ročných splátok. Výhercovia však takmer vždy uprednostňujú jednorazové vyplatenie, ktoré je pri utorkovom jackpote odhadom 783,3 milióna dolárov (715,73 milióna eur).

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Vyhraté peniaze podliehajú federálnym daniam a výhry v lotérii zdaňujú aj mnohé štáty USA. Výnos z lotérie sa používa na podporu vzdelávania, cestovného ruchu, dopravy a iných odvetví. Štátni úradníci dúfajú, že zvýšený záujem hráčov prinesie viac peňazí do rozpočtu.

Lotériu Mega Millions hrajú ľudia v 45 štátoch USA, vo Washingtone, D. C., a na Amerických Panenských ostrovoch. Žrebuje sa v nej päť čísiel spomedzi 70 bielych loptičiek a dodatková zlatá Mega loptička sa vyberá zo súpravy 25 loptičiek. Cena za tiket je minimálne dva doláre.

Šťastlivcovi v USA sa podarilo vyhrať jackpot s astronomickou hodnotou až 1,58 miliardy amerických dolárov.
Šťastlivcovi v USA sa podarilo vyhrať jackpot s astronomickou hodnotou až 1,58 miliardy amerických dolárov. Zdroj: Unsplash/Erik Mclean/Giorgio Trovato
Domov
Zdieľať
Diskusia