Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
10. augusta 2023, 8:05
Čas čítania 0:25

Mladá turistka poškodila ikonickú pamiatku v Taliansku. Chytili ju priamo pri čine, teraz jej hrozí tisícová pokuta

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Za poškodenie národného archeologického, historického a umeleckého dedičstva jej hrozí až rok vo väzení alebo pokuta vo výške najmenej 2 065 eur.

V talianskej Pise začiatkom týždňa policajti zadržali iba 19-ročnú turistku z Francúzska. Mladú ženu na námestí Piazza del Duomo spozoroval jeden zo zamestnancov Opery a okamžite kontaktoval políciu. O prípade informovala polícia na Facebooku.

Privolaná ochranka ženu pristihla na poslednom poschodí veže pri tom, ako do kameňa ostrým predmetom vyrýva srdiečko a iniciály. Na mieste dievča zadržali a odviezli na policajnú stanicu. Svoj čin dievčina bez okolkov priznala. „Uviedla, že do srdiečka vyrývala iniciály svojho mena a mena priateľa,“ priblížila polícia.

Za poškodenie národného archeologického, historického a umeleckého dedičstva jej podľa portálu La Repubblica hrozí až rok vo väzení alebo pokuta vo výške najmenej 2 065 eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia