Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. augusta 2023, 18:11
Čas čítania 0:38

FOTO: Opitý 18-ročný mladík bez vodičáku zdemoloval betónový elektrický stĺp. Ten sa zlomil a padol na auto so 7 ľuďmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nafúkal viac ako 0,5 promile.

K vážnej dopravnej nehode došlo v sobotu v obci Fiľakovské Kľačany, ktorú v skorých ranných hodinách spôsobil 18-ročný vodič osobného auta. Jazdil bez vodičského oprávnenia, a navyše pod vplyvom alkoholu. Pri nehode sa zranili dvaja spolujazdci. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.


Podľa doterajšieho objasňovania sa vodič pravdepodobne nevenoval plne vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, ako ani svojim schopnostiam či vlastnostiam vozidla a v ľavotočivej zákrute v šmyku prešiel do protismeru.


„Auto sa stalo neovládateľným a zišlo mimo cesty. Narazilo do kovového oplotenia rodinného domu a poškodilo plastový kryt jeho plynovej prípojky. Vodič následne narazil do betónového stĺpa elektrického vedenia a verejného osvetlenia, ktoré vytrhol z miesta a zlomil na dve časti. Tie následne spadli na strechu havarovaného vozidla,“ opísala polícia s tým, že v päťmiestnom vozidle sa v čase nehody nachádzalo sedem osôb.


Pri dychovej skúške mladíkovi namerali 0,54 promile alkoholu. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia