Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
15. augusta 2023, 8:50
Čas čítania 0:26

V Jadranskom mori sa po dlhých rokoch objavil vzácny živočích. Nerušte ho, prosia ochranári zvedavých dovolenkárov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tuleňa stredomorského spozorovali nedaľeko mesta Ulcinj.

Centrum pre ochranu a štúdium vtákov Čiernej Hory informuje, že po niekoľkých rokoch sa pri pobreží Jadranského mora objavil vzácny návštevník. Ide o tuleňa stredomorského, ktorý patrí medzi najohrozenejšie cicavce Stredozemného mora.

Podľa výskumného centra sa celkový počet populácie tohto živočícha odhaduje iba na 700 jedincov. Tuleňa spozorovali neďaleko mesta Ulcinj.

V Čiernej Hore je tuleň stredomorský prísne chráneným druhom. Apelujeme na občanov a turistov, ktorí navštívia naše pobrežie, aby ho v prípade stretnutia nerušili. Stredomorskému tuleňovi prajeme pokojné more a nech u nás zotrvá,“ apelujú na návštevníkov v príspevku. 

Centrum ochrany navyše prosí miestnych obyvateľov aj dovolenkárov, aby stretnutia so vzácnym cicavcom nahlasovali. Dôvodom má byť lepšia kontrola a monitorovanie pohybu tuleňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia