Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jana Chovancová
16. augusta 2023, 13:33
Čas čítania 0:56

Pilot boeingu zomrel počas letu. Odpadol na toalete, posádka mu už pomôcť nedokázala

Kategória:
News
Uložiť Uložené

O svojom zhoršenom zdravotnom stave povedal ďalšiemu pilotovi, ktorému zveril kontrolu nad lietadlom. Po chvíľke skolaboval.

Let LA505 spoločnosti Latam prebiehal ako každý iný až do momentu, keď musel pilot lietadlo odkloniť a pristáť v inom meste. Dôvodom mal byť zlý zdravotný stav kapitána, ktorému napokon aj podľahol. O skutočnosti píše portál Airlive.net

Pôvodná trasa Boeingu 787 mala viesť z Miami do Santiaga v Čile. Po troch hodinách bolo však lietadlo odklonené do Panama City v Paname. Stalo sa tak po tom, čo jeden z pilotov v lietadle skolaboval. 

56-ročný kapitán letu sa podľa informácií kolegom zdôveril s tým, že sa necíti dobre. V kokpite boli okrem neho ďalší dvaja piloti, záložný a prvý dôstojník, ktorého kapitán poveril, aby zaňho prevzal kontrolu. Následne pre zlý zdravotný stav vyšiel z kokpitu, aby navštívil toaletu. Tam po chvíli skolaboval. Napriek tomu, že posádka nezaháľala a kapitána okamžite resuscitovala, na mieste zomrel. 

Záznam letu spoločnosti Latam, počas ktorého zomrel kapitán. Na mape je modrou farbou vyznačená pôvodná trasa, pričom je znázornené aj letisko v Paname, kam bolo lietadlo odklonené.
Záznam letu spoločnosti Latam, počas ktorého zomrel kapitán. Na mape je modrou farbou vyznačená pôvodná trasa, pričom je znázornené aj letisko v Paname, kam bolo lietadlo odklonené. Zdroj: RadarBor

Prvý dôstojník spolu so záložným pilotom uskutočnili núdzové pristátie na medzinárodné letisko Tocumen v Panama City. Tam odovzdali kapitána do rúk zdravotníkov. Vyšetrovanie skutočnosti však zapríčinilo niekoľkohodinové meškanie, na čo sa sťažovali aj pasažieri letu. 

23. septembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:30 TOP 3 v piatok: SaS sa pokúsi odvolať Matoviča, na Ukrajine sa začali referendá o pripojení k Rusku a zrušený rozhovor pre CNN TOP 3 v piatok: SaS sa pokúsi odvolať Matoviča, na Ukrajine sa začali referendá o pripojení k Rusku a zrušený rozhovor pre CNN

„Latam let La 505 Miami – Santiago. Zrejme zomrel pilot a my sme od 12 v noci na letisku bez informácií. Palubný personál Latamu sa niekam vyparil a nám nemá kto poskytnúť informácie. Čakáme tu už takmer 6 hodín,“ napísal na Twitteri používateľ @Frunfrun77. Spoločnosť radila cestujúcim, aby vyhľadali letiskový personál, ktorý im poskytne viac informácií. 

Vo vyhlásení Latam vyjadrila úprimnú sústrasť rodine, pričom vyzdvihla pilotovu oddanosť, angažovanosť, profesionalitu a obetavosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia