Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. augusta 2023 o 17:30
Čas čítania 0:32

Toto sú najdrahšie vyšetrenia na Slovensku. Každého z nás stoja v priemere stovky eur

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Prieskum takisto zisťoval, akú sumu ľudia zaplatili z vlastného vrecka v súvislosti s konkrétnym druhom poskytnutia zdravotnej starostlivosti.

Najviac peňazí na Slovensku platia občania za poskytnutie zdravotnej starostlivosti u zubára. Vyplýva to z prieskumu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS), ktorý sa uskutočnil od 10. do 17. apríla na vzorke 1 014 respondentov.

„S výrazným odstupom nasledujú špecialisti, 37 percent oslovených platilo za ošetrenie u špecialistu a 35 percent respondentov spojilo s priamou platbou návštevu polikliniky, napríklad v súvislosti s manažmentom pacienta,“ ozrejmil ÚDZS.

Prieskum takisto zisťoval, akú sumu ľudia zaplatili z vlastného vrecka v súvislosti s konkrétnym druhom poskytnutia zdravotnej starostlivosti.

„V priemere 335 eur vychádza za operáciu, napríklad za výber operatéra. Priemerný náklad vo výške 237 eur sa vzťahuje na pôrodnicu, napríklad za výber pôrodníka. U zubára táto suma predstavuje 187 eur vrátane dentálnej hygieny a na štvrtej priečke z hľadiska priamych platieb je fyzioterapia – rehabilitácia s priemerným výdavkom 137 eur,“ ozrejmil úrad.

Prieskum ukázal, že najviac peňazí platia Slováci za zdravotnú starostlivosť u zubára.
Prieskum ukázal, že najviac peňazí platia Slováci za zdravotnú starostlivosť u zubára. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia