Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
16. augusta 2023 o 20:25
Čas čítania 0:38

Na juhu Slovenska stavajú modernú turbokrižovatku. Hotová má byť už za 12 mesiacov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cestári začali s prestavbou nehodového úseku pri Rimavskej Sobote.

Pri Rimavskej Sobote začali s výstavbou veľkej kruhovej križovatky za necelé štyri milióny eur. Nachádzať sa bude na hlavnom južnom cestnom ťahu pri meste, pričom v úplnej prevádzke by mohla byť už o 12 mesiacov, informuje RTVS.

Verejnosť požadovala novú križovatku už dlhý čas, keďže ide o mimoriadne nebezpečný úsek, na ktorom často dochádza k dopravným nehodám. Napriek tomu, že základný kameň na úseku poklepali ešte minulý rok, s výstavbou sa začalo až teraz. Podľa Slovenskej správy ciest môže za oneskorenie určenie dočasného dopravného značenia.

„Bude to dvojokružná križovatka, ktorá v podstate uľahčí vstup na túto štátnu cestu I/16 Zvolen – Košice. Som veľmi rád, že skrátka už teda k tomu došlo,“ priblížil primátor mesta Rimavská Sobota Jozef Šimko.

Výstavbu má na starosti spoločnosť z Českej republiky, ktorá už začala s postupnou úpravou inžinierskych sietí. Cestári vodičov upokojujú a tvrdia, že výrazných zdržaní na úseku sa nemusia obávať. Očakávajú pritom, že výstavba novej tzv. turbokrižovatky bude trvať približne 10 až 12 mesiacov.

Výstavba novej turbookružnej križovatky bude stáť až 3,8 milióna eur. Predpokladaný čas výstavby odhadujú na 10 až 12 mesiacov, vodiči však v tomto období nemajú očakávať výraznejšie zdržanie na dopravnom úseku pri Rimavskej Sobote.
Výstavba novej turbookružnej križovatky bude stáť až 3,8 milióna eur. Predpokladaný čas výstavby odhadujú na 10 až 12 mesiacov, vodiči však v tomto období nemajú očakávať výraznejšie zdržanie na dopravnom úseku pri Rimavskej Sobote. Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia