Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
18. augusta 2023 o 11:03
Čas čítania 0:33

Internáty reagujú na zvýšené platby za elektrospotrebiče. Prečo si študenti za mikrovlnku zaplatia 5 € mesačne?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prečo zaviedli nové opatrenia?

Zástupcovia internátov reagujú na kauzu nových platieb za elektrospotrebiče. Za jeden spotrebič by mali študenti po novom platiť 5 eur mesačne. Výnimkou je počítač alebo notebook, fén, žehlička na vlasy, rádio a stolová lampa.

Vedúci oddelenia vonkajších vzťahov Univerzity Komenského Anton Repka tvrdí, že dôvody sú ekonomického charakteru. 

„Používanie vlastných elektrospotrebičov bolo doteraz na internátoch zakázané, čo sa od septembra zmení. Túto novú možnosť však musíme z bezpečnostných i ekonomických dôvodov regulovať. Internáty neboli projektované na súčasné odbery a prichádza k preťaženiu siete a výpadkom. Spoplatnenie sa preto týka spotrebičov s väčším výkonom, ako sú napríklad variče, netýka sa bežnej elektroniky ako mobil či notebook alebo osobných hygienických spotrebičov,“ objasnil Repka.

Dodal tiež, že ich cieľom je viesť študentov k zdieľaniu zariadení na jednu celú bunku. Podľa pravidiel existujú tiež výnimky odpustenia poplatku, ktoré sa týkajú spotrebičov využívaných na zdravotné účely.

Internát Družba (ilustračná fotografia).
Internát Družba (ilustračná fotografia). Zdroj: travelguide.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia