Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
15. augusta 2023, 8:15
Čas čítania 0:51

Za mikrovlnku chceme poplatok 5 € mesačne. Študenti v Bratislave nechápavo krútia hlavou, internáty zaviedli nové pravidlá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za nenahlásenie a nezaplatenie poplatku za spotrebič hrozí študentom pokuta 100 eur.

Internáty Univerzity Komenského zavádzajú od nového akademického roka poplatok za elektrospotrebiče, čo pobúrilo mnohých študentov. Výnimkou má byť počítač alebo notebook, fén, žehlička na vlasy, rádio a stolová lampa. Podľa nových pravidiel budú musieť študenti platiť poplatok 5 eur mesačne za každý spotrebič.

Študenti tak budú musieť platiť za rýchlovarnú kanvicu, mikrovlnku, kávovar alebo toaster. „Ubytovaní v jednej ubytovacej bunke/izbe môžu prostredníctvom jedného žiadateľa na oddelení prevádzky Mlyny UK požiadať o povolenie max. dvoch dodatočných elektrospotrebičov na celú bunku/izbu podľa bloku, v ktorom sú ubytovaní,“ uvádza stránka internátov. 

Žiadosť o spotrebiče môžu študenti zaslať prostredníctvom formulára. „Výskyt nepovolených elektrospotrebičov v pridelenej izbe/bunke ubytovaného bude sankcionovaný v zmysle čl. 11 IP pokutou vo výške 100 €/spotrebič,“ uvádzajú internáty na webe. 

Študenti sa búria

Nové poplatky sa nepozdávajú viacerým študentom. V známej internátnej facebookovej skupine preto aktuálne diskutujú o férovosti nových poplatkov. „Toto majú byť internáty najlepšej univerzity na Slovensku? Nájom išiel hore, pochopiteľne, ale zavádzať takéto nezmyselné poplatky je podľa môjho názoru kus od veci,“ uvádza jeden z členov skupiny.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Podľa niektorých z nich internáty nemajú dostatočnú kvalitu na to, aby si museli priplácať za spotrebiče. „Kanvica? Máme ísť do jaskyne? Vodu zohriať na ohni? V zime, keď všetci sú chorí, čo máme robiť? Teplú vodu z vodovodu si dať na čaj?“ napísala členka skupiny. 

internáty
Zdroj: TASR/Andrej Galica
Domov
Zdieľať
Diskusia