Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
18. augusta 2023, 9:56
Čas čítania 0:41

AKTUÁLNE: Prezidentka Čaputová chce pohnať Roberta Fica na súd. Zverejnila dôvody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tvrdí, že o nej šíril klamstvá.

Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Ľudovít Ódor na dnešnej tlačovej konferencii informovali o rokovaniach bezpečnostnej rady, ktoré sa týkali nedávneho zásahu NAKA.

Podľa slov prezidentky sa na Slovensku žiaden policajný prevrat nekoná. Tvrdí, že chod inštitúcií, ktorých členovia boli obvinení po zásahu NAKA, je zabezpečený a sú funkčné. Podčiarkla tiež, že priestor na intervenciu politickej moci a vyvodenie zodpovednosti voči polícii by sa vytvoril potom, ak by prokuratúra a súdy konštatovali nedôvodnosť trestných stíhaní.

Zuzana Čaputová ďalej uviedla, že o pripravovaných krokoch polície nevedela a strana Smer-SD na čele s Robertom Ficom, ktorá tvrdí opak, šíri lži. Klamstvá Roberta Fica plánuje riešiť súdnou cestou. „Voči všetkým týmto falošným obvineniam sa budem brániť. Aj tieto klamstvá sa dopĺňajú k návrhu na súd, ktoré voči Robertovi Ficovi onedlho podám,“ vyhlásila prezidentka.

Podľa predsedu úradníckej vlády Ódora týmto Fico cielene zneisťuje spoločnosť. „Chcem vás uistiť, že vám krajinu nik neunáša,“ povedal. Premiér aj prezidentka podľa Ódora konajú striktne podľa zákona, čo podľa jeho názoru môže byť prekvapením pre vládu „našich ľudí“, ktorá nič podobné nepoznala.

Čaputová
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia