Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. augusta 2023 o 8:16
Čas čítania 0:35

AKTUÁLNE: NAKA spustila veľkú akciu, zadržali policajtov z inšpekcie, zasahujú aj u šéfa SIS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia zadržala minimálne dvoch policajtov z inšpekcie.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje od skorých ranných hodín. Spustila akciu zameranú na bývalých členov tímu Oblúk z inšpekcie Ministerstva vnútra SR. Vyšetrovateľov podozrievajú z manipulácie a ovplyvňovania, informujú tvnoviny.sk.

Tím Oblúk viedla Diana Santusová, jeho úlohou bolo prešetrovať vyšetrovanie elitných policajtov z NAKA známych aj ako „čurillovci“, ktorí vedú najexponovanejšie prípady. 

Podľa portálu Plus 7 dní NAKA zasahuje aj u šéfa Slovenskej informačnej služby Michala Aláča. Ten sa však údajne v čase príchodu policajtov doma nenachádzal. Podľa Topiek zasahovali aj u bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského, ani ten však nebol doma. 

Prezidentka žiada zasadnutie bezpečnostnej rady

Prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s ranným zásahom Národnej kriminálnej agentúry v bezpečnostných zložkách štátu požiadala premiéra Ľudovíta Ódora, aby zvolal Bezpečnostnú radu SR. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka zároveň očakáva, že polícia spolu s dozorujúcim prokurátorom v medziach zákona veľmi rýchlo vysvetlí verejnosti okolnosti prípadu a svoj postup.

Domov
Zdieľať
Diskusia