Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
18. augusta 2023, 18:29
Čas čítania 0:42

Vo svete objavili nový variant koronavírusu. WHO vydala jednoznačné stanovisko

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nie je isté, aké bude mať nový variant dosahy.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v noci na piatok uviedla, že pozorne monitoruje nový variant koronavírusu BA.2.86, ktorého možné dosahy zatiaľ nie sú známe.

WHO napísala, že nový variant covidu sa rozhodla monitorovať pre veľký počet mutácií, ktoré nesie. Variant BA.2.86 dosiaľ zaznamenali iba v Izraeli, Dánsku a Spojených štátoch. Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) na sociálnej sieti napísalo, že tento variant taktiež monitoruje.

Existujú iba štyri známe sekvencie tohto variantu, priblížila WHO. „Potenciálny vplyv mutácií BA.2.86 je v súčasnosti neznámy a prechádza hodnotením,“ dodala. Svetová zdravotnícka organizácia v súčasnosti sleduje viac ako desať variantov covidu.

WHO kritizuje krajiny, ktoré koronavírus nemonitorujú

Mnoho krajín upustilo od monitorovania koronavírusu, keď usúdili, že toto ochorenie už nie je také závažné. WHO s týmto postojom nesúhlasí a požaduje prísnejšie sledovanie.

V období od 17. júla do 13. augusta zaznamenali vo svete viac ako 1,4 milióna nových prípadov covidu a vyše 2300 úmrtí zapríčinených týmto vírusovým ochorením, vyplýva z vyhlásenia WHO. V porovnaní s predchádzajúcim 28-dňovým monitorovaným obdobím stúpol počet nových prípadov o 63 %, úmrtia klesli o 56 %.

testovanie,koronavírus
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Domov
Zdieľať
Diskusia