Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
23. augusta 2023, 20:37
Čas čítania 0:40

Na internete sa už šíria videá havárie Prigožinovho lietadla. Stroj sa rútil k zemi, po dopade trosky zachvátili plamene

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Haváriu lietadla, v ktorom mal byť aj Prigožin, nikto z posádky neprežil.

Na sociálnych sieťach sa už začali šíriť videá z pádu lietadla, na ktorého palube údajne sedel aj šéf vagnerovcov Jevgenij Prigožin.

Na nahrávkach, ktoré podľa všetkého vznikli v Tverskej oblasti severne od Moskvy, vidno padajúce lietadlo, dopad stroja na zem a následný výbuch spojený s požiarom. Momentálne však tieto videá nie je možné nezávisle overiť.

23. augusta 2023, 19:20 Čas čítania 0:26 Zrútilo sa lietadlo šéfa vagnerovcov Prigožina. Zahynul na palube, píše BBC Zrútilo sa lietadlo šéfa vagnerovcov Prigožina. Zahynul na palube, píše BBC

Ruský vojenský kanál Grey Zone pôsobiaci na Telegrame, ktorý mal blízko k vagnerovcom, dokonca krátko po páde lietadla vyhlásil, že stroj zostrelila ruská protivzdušná obrana, no v tejto chvíli ide výlučne o nepotvrdené špekulácie.

Ruské úrady medzitým potvrdili, že pri havárii súkromného lietadla, ktorého vlastníkom bol práve šéf vagnerovcov Prigožin, zomrelo všetkých desať pasažierov. Podľa oficiálneho zoznamu pasažierov sedel na palube zrúteného lietadla aj samotný Jevgenij Prigožin.

7. marca 2022, 16:30 Čas čítania 6:14 Kto sú vagnerovci, ktorých vraj Putin poslal zavraždiť prezidenta Zelenského? Šéfuje im neonacista, pravidlá vojny ich nezaujímajú Kto sú vagnerovci, ktorých vraj Putin poslal zavraždiť prezidenta Zelenského? Šéfuje im neonacista, pravidlá vojny ich nezaujímajú

Podľa informácií britskej BBC sa v troskách lietadla zatiaľ našlo osem tiel. Agentúra AFP predtým s odvolaním sa na ruské tlačové agentúry uviedla, že Prigožin je medzi obeťami pádu lietadla. Neskôr spresnila, že bol iba na zozname pasažierov a nebolo bezprostredne jasné, či sa na palube skutočne nachádzal.

Domov
Zdieľať
Diskusia