Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. augusta 2023 o 12:59
Čas čítania 0:31

Uhrík skrýval, že bol členom mládežníckej organizácie Dzurindovej SDKÚ. Jeho fotku dodnes nájdeš na ich Facebooku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Z organizácie vraj odišiel pre rozdielnosť názorov.

Predseda strany Republika Milan Uhrík bol v minulosti aktívnym členom mládežníckej organizácie SDKÚ s názvom Nová Generácia. Táto organizácia sa prezentovala ako konzervatívno-liberálna a prozápadne orientovaná. Organizácia na svoje fungovanie využívala okrem iného aj financovanie zo zahraničia, píšu Aktuality.sk.

Uhrík bol jej členom v rokoch 2010 až 2012. V tomto čase bol šéfom strany SDKÚ Mikuláš Dzurinda. Napriek aktívnemu členstvu v Novej Generácii o tom Uhrík neinformuje na vlastnej webovej stránke, ale toto pôsobenie nezmieňuje ani vo verejne dostupnom životopise.

Pre portál Aktuality.sk Uhrík členstvo v organizácii potvrdil, no tvrdí, že z Novej Generácie následne odišiel najmä pre rozdielne názory na zahraničnú politiku, NATO a USA. Svoje členstvo vraj spätne hodnotí ako krok vedľa a hovorí, že bol len na jej troch stretnutiach, na ktoré ho vraj ako študenta dotiahli kamaráti.

Domov
Zdieľať
Diskusia