Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
24. augusta 2023, 19:15
Čas čítania 0:35

Lietadlo s Prigožinom mohla zostreliť raketa odpálená z územia Ruska, tvrdia USA

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Lietadlo s desaťčlennou posádkou podľa USA pravdepodobne zostrelila raketa zem-vzduch odpálená z územia Ruska.

Spojené štáty sa domnievajú, že lietadlo, v ktorom zrejme cestoval vodca ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin, pravdepodobne zostrelila raketa zem-vzduch odpálená z územia Ruska. Agentúru Reuters o tom vo štvrtok informovali dvaja americkí predstavitelia oboznámení so situáciou.


Vzhľadom na citlivosť záležitosti hovorili obaja predstavitelia pod podmienkou zachovania anonymity. Zdôraznili, že uvedené informácie sú stále len predbežné a preverujú sa.


Súkromné lietadlo typu Embraer Legacy 600, ktoré malo patriť Prigožinovi, smerovalo v stredu z Moskvy do Petrohradu, kde majú sídlo jeho firmy, keď sa zrútilo nad Tverskou oblasťou na západe Ruska. Pád lietadla podľa informácií ruských úradov a médií neprežil nikto z dovedna desiatich pasažierov.


Ruský letecký úrad Rosaviacija v noci na štvrtok informoval, že podľa údajov leteckej spoločnosti bol na palube havarovaného stroja aj Prigožin, ako aj jeho „pravá ruka“ a spoluzakladateľ vagnerovcov Dmitrij Utkin.


Ukrajina zdôraznila, že s údajnou smrťou šéfa vagnerovcov nemá nič spoločné.

Prigožin, lietadlo
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia