Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
25. augusta 2023 o 13:33
Čas čítania 0:34

Mladík v Čadci zastrelil 150-kilového jeleňa priamo medzi domami. Už má na krku obvinenie z pytliactva, narobil vysokú škodu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zastreleného jeleňa naporcioval a predával.

Enviropolícia obvila 27-ročného muža z Čadce z pytliactva. Ten začiatkom augusta zastrelil v meste medzi domami 150-kilového jeleňa so vzácnou deformovanou trofejou. Podľa polície konal v rozpore s predpismi a napáchal tisícové škody. 

„Obvinený spozoroval zo svojho auta nepravidelného desatoráka, ktorý sa pásol na tráve pri rodinných domoch na okraji mesta Čadca. Následne ho bez povolenia a zakázaným spôsobom začal loviť tak, že na neho z okna auta vystrelil zo svojej legálne vlastnenej a držanej guľovnice,“ píše polícia na Facebooku.

Muž zastreleného jeleňa naložil do auta a zaviezol do obce Čierne, kde ho rozporcioval a predával. Za tento trestný čin mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.


„Obvinený svojím konaním spôsobil miestnemu poľovníckemu združeniu škodu vo výške hodnoty mäsa a trofeje v sume skoro 1 900 eur. Slovenskej republike spôsobil ujmu vo výške spoločenskej hodnoty zvieraťa v rozsahu 2 000 eur,“ dodala polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia