Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Daniel Mikolášik
27. augusta 2023, 11:41
Čas čítania 0:37

Pozor na šmejdov! Polícia varuje pred nebezpečným hoaxom, ktorým chcú podvodníci obrať Slovákov o peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šmejdi sa snažia v ľuďoch vyvolať pocit naliehavosti, polícia preto apeluje na obozretnosť.

Polícia Slovenskej republiky prostredníctvom svojho facebookového profilu Hoaxy a podvody varuje pred telekomunikačnými šmejdmi, ktorí presviedčajú ľudí, aby si povinne vybrali operátora a pripojili sa na optickú sieť. Správu o falošnom novom zákone šíria s cieľom dosiahnuť zisk.

„Telekomunikačná únia Slovenskej republiky zachytila nový hoax, podľa ktorého vyšiel nový telekomunikačný zákon a do roku 2025 sa musia všetci povinne pripojiť na novú optickú sieť, kde si potom budú môcť vybrať telekomunikačného operátora. Tieto informácie sú nepravdivé,“ informuje polícia.

Šmejdi sa snažia v ľuďoch vyvolať pocit naliehavosti blížiacim sa rokom 2025, ale aj tým, že aktuálne stojí zriadenie optickej siete 1 euro a onedlho, keď to bude vraj povinné, to podľa podvodníkov bude stáť 300 € a viac. 

Zákon o elektronických komunikáciách nikomu neukladá, kedy a na akú sieť sa má pripojiť a koho služby má využívať. Naopak, zákon podporuje súťaž na trhu a možnosť výberu operátora. Polícia apeluje na ľudí, aby sa nedali nachytať podvodníkmi a overovali si informácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia