Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
28. augusta 2023 o 10:01
Čas čítania 0:26

GALÉRIA: Hygienici zverejnili odpudivé zábery z početných kontrol v obchodoch s potravinami na Slovensku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hygienici za nedostatky rozdávali vysoké pokuty.

Za mesiac júl vykonali inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ 3 270 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. 725 nedostatkov zistili pri 180 kontrolách. 

Inšpektori nedostatky zdokumentovali. Najhoršie pri kontrolách dopadli malí a strední predajcovia. Na fotografiách zo skladov vidieť znečistenie aj pokazené potraviny či hnilú zeleninu. Hygienici zaznamenali aj neporiadok v predajniach a predaj potravín po dátume spotreby. 

„Za zistené nedostatky počas úradných kontrol inšpektori uložili opatrenia na mieste na odstránenie nedostatkov a 58 blokových pokút v celkovej výške 3 120 eur. V sledovanom období nadobudlo právoplatnosť 72 rozhodnutí o pokute v správnom konaní vo výške 104 150 eur. Najvyššia právoplatná pokuta predstavovala 20 000 eur,“ píšu hygienici na webe

svps.sksvps.sksvps.sksvps.sk
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia