Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
30. augusta 2023, 12:00
Čas čítania 0:18

Veľká banka na Slovensku hlási úplný výpadok online služieb. Spôsobil ho hackerský útok

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Komplikácie však hlásia aj viaceré české banky.

Fio banka hlási úplný výpadok služieb, ktorý zapríčinil hackerský útok na jej servery. Okrem problémov s webovým bankovníctvom banka taktiež eviduje výpadok mobilnej aplikácie, upozornil portál techbyte.sk.

„Evidujeme problémy s prihlásením do internetového aj mobilného bankovníctva,“ uvádza banka. Klientov však uisťuje, že zamestnanci intenzívne pracujú na vyriešení dočasných komplikácií.

Výpadky na weboch však hlásia aj viaceré české banky, ako Komerčná banka, Česká sporiteľňa, ČSOB či Air Bank. Podľa hovorcu Fio banky Jakuba Heřmánka ide o organizovaný hackerský útok zo zahraničia.

Problémy s webovými stránkami hlásia okrem Fio banky aj viaceré české banky. Majú byť terčom organizovaného hackerského útoku.
Problémy s webovými stránkami hlásia okrem Fio banky aj viaceré české banky. Majú byť terčom organizovaného hackerského útoku. Zdroj: Pixabay/Peggy und Marco Lachmann-Anke
Domov
Zdieľať
Diskusia