Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
31. augusta 2023, 13:50
Čas čítania 0:46

Policajti majú na Slovákov pripravenú novú modernú zbraň. Na cestách ju začnú používať už čoskoro

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rezort vnútra investoval do novej kúpy viac ako milión eur.

Ministerstvo vnútra objednalo až 800 kusov moderných analyzátorov dychu typu Dräger 7510 s príslušenstvom v celkovej hodnote 1 328 000 eur. Tie by im mala spoločnosť Dräger Slovensko, s. r. o., doručiť už čoskoro, ako prvý na to upozornil portál Autoviny.sk.

„Súčasťou kontraktu je aj dodávka náustkov, termopapiera na tlač, ako aj poskytovanie pravidelnej polročnej justáže, profylaktiky a iných servisných služieb počas 5 rokov v predpokladanej hodnote 1 790 620 eur,“ priblížil rezort.

Policajti by ich na cestách mali začať využívať onedlho, presný dátum doručenia prvých kusov však nateraz rezort vnútra nezverejnil. Postupne však majú nahradiť časť v súčasnosti používaných prístrojov.

Jeden kus vyjde štát na 1 660 eur

Obstarávacia cena jednej súpravy pozostávajúcej z prístroja, prenosnej tlačiarne a transportného kufríka predstavuje čiastku 1 660 eur.

„Nákupom nových analyzátorov dychu dôjde k navýšeniu celkového počtu prístrojov disponibilných na priamy výkon činností Policajného zboru, čo prispeje k zintenzívneniu boja proti alkoholu za volantom. Obnova techniky v konečnom dôsledku napomôže k znižovaniu nehodovosti, strát na životoch a škôd na majetku,“ uvádza ministerstvo v oficiálnom stanovisku.

policajti
Zdroj: FB/Polícia SR – Nitriansky kraj

Nové moderné alkotestery tak nahradia časť z doteraz používaných analyzátorov Dräger a Alcoquant. Oproti nim majú byť nielen modernejšie, ale zároveň ekonomicky rentabilnejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia