Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
5. septembra 2023 o 11:53
Čas čítania 0:32

Máš tento typ vodičského preukazu? Urýchlene si ho musíš vymeniť, Slovákom ich vydali až 380-tisíc, ale končí mu platnosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O výmenu starých vodičských preukazov môžu motoristi požiadať na ktoromkoľvek oddelení dokladov.

Polícia upozorňuje na to, že ružovým vodičským preukazom končí platnosť už za necelé štyri mesiace. Vodičov preto policajti žiadajú, aby ich čo najskôr vymenili a povinnosť neodkladali na posledný mesiac, informovali na sociálnej sieti

„Ak si vodič doklad nevymení, od 1. 1. 2024 bude mať neplatný doklad na vedenie vozidla, ktorý nie je možné použiť v cestnej premávke,“ priblížili muži zákona. Týchto ružových vodičských preukazov bolo na Slovensku vydaných viac ako 380-tisíc kusov.

O výmenu starých vodičských preukazov môžu motoristi požiadať na ktoromkoľvek oddelení dokladov. Žiadosť je spoplatnená poplatkom 6,50 eura, osoby vo veku nad 65 rokov sú však od poplatku oslobodené. Nový doklad môžu žiadatelia očakávať do približne 30 dní, dodávajú policajti.

„Žiadame občanov, aby si výmenu vodičského preukazu nenechávali na posledný mesiac v roku a žiadosti si podávali na oddelenia dokladov priebežne,“ uzavreli v príspevku.

Domov
Zdieľať
Diskusia