Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
5. septembra 2023, 15:56
Čas čítania 0:29

Dovolenkári smútia, stredomorské destinácie zasiahol nebezpečný „medikán“. V Grécku už udreli extrémne lejaky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V Stredomorí hrozia silné búrky, ktoré môžu spôsobiť historické povodne.

Stredomorie zasiahol medikán. Meteorológovia hovoria o slabšej verzii hurikánu, ktorú spôsobila veľmi silná tlaková níž. V Grécku sa už spustila vlna masívnych lejakov sprevádzaná vetrom a poklesom teplôt. Pre nepriaznivé počasie sú ohrozené aj ďalšie dovolenkové destinácie, informuje portál tn.cz. 

Zrážky zasiahli aj pobrežie čoraz obľúbenejšieho Albánska, Talianska, ale aj africkej Líbye. Hroziaci medikán robí vrásky aj Chorvátom. Pre nebezpečenstvo silných víchric už platí výstraha pre celé Jadranské pobrežie. V týchto regiónoch je obmedzená lodná aj pozemná doprava, uvádza portál Danas. 

Na nebezpečné počasie v obľúbených turistických destináciách Slovákov upozornil aj portál iMeteo.sk. Tlaková níž podľa portálu v najbližších dňoch prinesie výdatné zrážky, ktoré môžu spôsobiť ničivé povodne. Meteorológovia v Grécku dokonca očakávajú mimoriadne výdatný úhrn zrážok v objeme až 1 000 milimetrov. 

medikán, búrky, stredozemie
Zdroj: ventusky.com
Domov
Zdieľať
Diskusia