Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
6. septembra 2023 o 13:10
Čas čítania 0:37

Toto je posledný týždeň roka, keď si Slovensko užije poriadne letné teploty. SHMÚ hovorí, že nespadne ani kvapka dažďa

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Stabilné počasie na Slovensku však môže skomplikovať rozsiahla tlaková výš so studeným frontom, ktorá sa postupne presúva na naše územie.

Po období teplotných výkyvov sa momentálne Slováci môžu tešiť zo stabilného slnečného počasia, ktoré na našom území bude pretrvávať aj v najbližších dňoch. Na väčšine územia sa teploty budú pohybovať na úrovni 25 stupňov Celzia, koncom týždňa nás však čaká oteplenie, informuje portál iMeteo.

Teploty sa koncom týždňa vyšplhajú aj nad 30 stupňov Celzia. Odborníci sa však zhodujú na tom, že hranicu 32 a viac stupňov Celzia už tento rok na Slovensku neprekročíme. Víkend tak môže byť jednou z posledných príležitostí, ako si užiť príjemné letné počasie.

Letné počasie v najbližších dňoch bude podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu mimoriadne suché. „Obdobie bude aj slnečné a veľmi suché. Od utorka s vysokou pravdepodobnosťou ďalší týždeň nespadne ani kvapka,“ priblížil v príspevku na sociálnej sieti

Odborníci sa zhodujú na tom, že najbližšie dni ponúknu Slovákom stabilné počasie bez výrazných odchýlok. Situáciu však môže skomplikovať rozsiahla tlaková výš, ktorá sa so studeným frontom postupne presúva zo západu do strednej Európy. 

Na Slovensku nás čaká v najbližších dňoch stabilné slnečné počasie. Teploty sa koncom týždňa vyšplhajú nad hranicu 30 stupňov Celzia.
Na Slovensku nás čaká v najbližších dňoch stabilné slnečné počasie. Teploty sa koncom týždňa vyšplhajú nad hranicu 30 stupňov Celzia. Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Domov
Zdieľať
Diskusia