Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
6. septembra 2023 o 14:40
Čas čítania 0:43

Ruský pilot dostane odmenu 466 000 € za to, že Ukrajine odovzdal vojenskú helikoptéru. Toto odkazuje kolegom z armády

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Toto rozhodnutie nebudete ľutovať, odkázal kolegom v ruskej armáde.

Ruský pilot Maksim Kuzminov, ktorý dezertoval z ruskej armády a s vrtuľníkom odletel na Ukrajinu, získa za svoj čin finančnú odmenu vo výške 500-tisíc dolárov, čo je v prepočte okolo 466-tisíc eur. 

Podľa portálu Kyiv Independent získa peniaze na základe zákona z apríla 2022, podľa ktorého Ukrajina ponúka odmenu do výšky jedného milióna dolárov (cca 931-tisíc eur) za akúkoľvek ruskú techniku, ktorú jej odovzdajú členovia ruskej armády. Výška odmeny závisí od konkrétnej vojenskej techniky, ktorú doručia.

Kuzminov ukrajinskej armáde odovzdal nepoškodenú helikoptéru Mi-8, náhradné diely ruského lietadla, ale aj informácie o ruskom letectve. Počas tlačovej konferencie v utorok 5. septembra povedal, že z Ruska na Ukrajinu prešiel, pretože nechcel prispievať k zločinom, ktoré Rusko pácha. Ukrajinu považuje za nádhernú krajinu.

Ukrajinskú stranu podľa vlastných slov kontaktoval sám, pričom okrem finančnej odmeny získal aj záruku bezpečnosti pre seba a svoju rodinu, rovnako ako nové doklady. Toto rozhodnutie vraj podporili aj jeho rodičia. Dodal, že s ruskou stranou už nie je v kontakte, ale rád by kolegom z armády odkázal, že na Ukrajine nie sú žiadni nacisti či fašisti, ako to tvrdí ruská propaganda.

ruská helikoptéra mi-8
Zdroj: X/Nexta
Domov
Zdieľať
Diskusia