Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. septembra 2023 o 9:30
Čas čítania 0:34

Kedy tento rok na Slovensku napadne prvý sneh? Ak miluješ zimu, predpovede ťa nepotešia, na tradičnú nádielku môžeš zabudnúť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

November tento rok zrejme zažijeme bez snehu.

Na územie Slovenska čoskoro dorazí jesenné počasie, po ktorom príde zima, a tak meteorológovia začali zverejňovať prvé predpovede počasia na nadchádzajúce mesiace. Prvú dlhodobú orientačnú prognózu počasia na zimu teraz priniesol portál imeteo.sk, ktorý zanalyzoval predpovede od renomovaných organizácií ECMWF a UKMO.

Obidve organizácie prognózujú, že najbližšia zima bude o čosi teplejšia, ako priemerne býva. Do veľkej miery na to vplýva pôsobenie atmosférického fenoménu El Niño, ktorý spôsobí, že na väčšine európskeho kontinentu môžeme očakávať menej snehu. Výnimkou budú Alpy a časti Škandinávie.

Obyvateľov Slovenska možno nepoteší predpoveď, že november na našom území zrejme bude úplne bez snehu. Tento mesiac bude pravdepodobne nadpriemerne teplý. Až december začne prinášať sneh do oblasti Vysokých a Nízkych Tatier, no stále ho nebude výrazne veľa.

Najbohatší na snehové zrážky bude január, keď snehu napadne najviac vďaka nízkym teplotám. V tomto mesiaci by mohlo snežiť na celom území Slovenska.

Predpoveď
Predpoveď sneženia na zimu v priemere podľa UKMO. Zdroj: UKMO
Domov
Zdieľať
Diskusia