Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eduard Starkbauer
7. septembra 2023 o 11:50
Čas čítania 0:47

Český turista náhle zomrel na dovolenke v Bulharsku. Zverejnili príčinu jeho smrti, rodina však kritizuje postup lekárov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž bol podľa rodiny zdravý a neliečil sa na žiadnu chorobu.

V bulharskom letovisku Zlaté piesky zomrel 69-ročný český turista Vladimír. Miestna prokuratúra teraz oznámila, že predbežnou príčinou úmrtia dovolenkára bolo srdcové zlyhanie.

Rodine zosnulého Vladimíra sa však postup miestnych zdravotníkov nepozdáva. Lekári turistu neposlali do nemocnice napriek tomu, že sa mu zjavne zhoršoval stav. Vladimírovi začalo byť v Bulharsku podľa portálu tn.cz zle už na druhý deň. Nakoniec zomrel v hotelovej izbe po troch dňoch bolestí brucha.

Čaká sa na konečnú správu z pitvy

Vyjadrenie bulharskej prokuratúry je však jednoznačné. „Neexistuje žiadny dôkaz o trestnom čine. Očakávame záverečnú správu lekárskeho špecialistu, ktorú dodá po pitve na určenie presnej príčiny smrti. Podľa predbežnej správy po lekárskej ohliadke zomrel muž na následky srdcového zlyhania.“


Pozostalí ešte čakajú na konečnú správu z pitvy, ale aj na stanovisko lekárov, ktorí Vladimíra vyšetrovali v hoteli. Rodina netají nespokojnosť s postupom bulharských lekárov.


„U nás by sa toto nestalo. Dva dni bolestí brucha určujú daný postup v ošetrovateľskej starostlivosti,“ hodnotí svokra Vladimírovho syna Lenka, ktorá vyše 30 rokov pracuje ako zdravotná sestra na gastroenterológii. 

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Český turista bol podľa nej zdravý a na nič sa neliečil. Predtým mal síce zhoršené pečeňové testy, avšak podľa medializovaných správ sa mu výsledky po dlhodobejšej abstinencii dostali zase do normálu.

Bulharsko
Zdroj: Wikimedia/Nikolai Karaneschev
Domov
Zdieľať
Diskusia